O sina malamalama itiiti e uiga i ofu pa'epa'e

O le matou lagona masani o tagata Arapi o le tamaloa e paʻepaʻe paʻepaʻe ma se ufiulu, ma le fafine o loʻo ofuina se ofu uliuli ma ufiufi foliga. O le mea moni o se teuga Arapi sili atu masani. O le ofu paʻepaʻe o le tamaloa e taʻua o le "Gundura", "Dish Dash", ma le "Gilban" i le gagana Arapi. O igoa nei o igoa eseese i atunuu eseese, ma o le mea lava e tasi, e masani ona faaaoga e Atunuu Fagaloa le upu muamua, e faaaoga soo e Iraq ma Suria le upu lona lua, ma o atunuu Arapi Aferika e pei o Aikupito e faaaoga le upu lona tolu.

O ofu pa'epa'e mama, faigofie ma le ea e masani ona tatou va'aia ua ofuina nei e le au saua i totonu o Sasa'e Tutotonu, o mea uma na tutupu mai i laei o tuaa. I le faitau selau po o le faitau afe foi o tausaga ua mavae, o o latou laei sa toetoe lava tutusa, ae i lena taimi I se sosaiete faifaatoaga ma lafumanu, o latou lavalava e matua le mama lava nai lo le taimi nei. O le mea moni, e oo lava i le taimi nei, o le toʻatele o tagata e galulue i nuu i tua e masani ona faigatā ona tausia o latou ofu papaʻe mama. O le mea lea, o le tino ma le mama o le ofu pa'epa'e o se fa'amasinoga tonu lava. O se fa'aaliga o le tulaga o le olaga o se tagata ma lona tulaga lautele.

O Islama o loʻo i ai se lanu malosi o le saʻo, o lea e le fautuaina ai le faʻaalia o lou tamaoaiga i lavalava. I le mataupu faavae, e le tatau ona i ai ni eseesega manino i le va o le matitiva ma le mauoa. O le mea lea, o lenei paʻepaʻe paʻepaʻe e talia malie e tagata lautele, ae o le aʻoaʻoga o le a iʻu lava ina taunuu. Na'o le a'oa'oga, tusa lava po'o le a le fa'amaualalo, pe fa'afefea ona la'ei tutusa, e fa'aalia pea le manuia ma le mativa.

E le o tagata Arapi uma e ofuina lenei auala i aso uma. O ufiulu atoa ma ofu paʻepaʻe e masani ona faʻaogaina i atunuu e pei o Saudi Arabia, Qatar, Bahrain, UAE, ma Kuwait. E ofuina foi e Iraqis i latou i taimi aloaia. O sitaili o ufiulu i atunuu eseese e le tutusa. E tutusa foʻi laʻei a le Sudanese ae seāseā ofuina se ufiulu. O le tele lava, latou te ofuina se pulou paepae. O le sitaili o le pulou paʻepaʻe e tutusa ma le tagata Hui o lo tatou atunuu.

O le taʻaloga hijab e ese i le va o atunuʻu Arapi eseese
E pei ona ou iloa, a ofuina e alii Arapi ia ofu talaloa, e masani lava na o le li'o o ie e fusi i o latou sulugatiti, ma ofuina se mitiafu papae ma le faavae i luga o latou tino. E masani lava, latou te le ofuina ni ofutino, ma latou te le masani ona ofuina totonu. E i ai le avanoa e leiloa le malamalama. I lenei auala, o le ea e taamilo mai lalo i luga. Mo Sasa'e Tutotonu vevela, o la'ei pa'epa'e ma le ea e sili atu le malulu nai lo mitiafu denim, ma fa'amalieina ai le afu le to'a i le tele. Ae mo le ufiulu, na ou iloa mulimuli ane ina ua tuu le solo i luga o le ulu, o le savili mai itu uma e lua o se savili malulu, atonu o se aafiaga o suiga o le mamafa o le ea. O le auala lea, e mafai ai ona ou malamalama i la latou auala e afifi ai le ufiulu.

Ae mo ofu uliuli o tamaitai, e masani lava ona faʻavae i luga o nisi o tulafono faatonutonu e iai le uiga o le "faʻamama" i aʻoaʻoga faʻa-Islam. E tatau i tamaitai ona faʻaitiitia le faʻaalia o le paʻu ma le lauulu, ma o lavalava e tatau ona faʻaitiitia ai le faʻasologa o laina o le tino o tamaʻitaʻi, o lona uiga, o le gaogao e sili ona lelei. Faatasi ai ma le tele o lanu, o le uliuli e sili ona lelei le ufiufi ma faʻapipiʻi le ofu paʻepaʻe o alii. O le lanu uliuli ma le paʻepaʻe paʻepaʻe o se mea masani e faʻavavau ma faasolosolo malie lava, ae o le mea moni, o nisi o atunuu Arapi, e pei o Somalia, lea e ofuina ai e tamaitai E le o le uliuli, ae lanu.

O ofu pa'epa'e o ali'i ua na'o lanu fa'aletonu ma masani. E tele filifiliga i aso uma, e pei o le beige, lanumoana lanumoana, enaena-lanu mumu, enaena, ma isi mea, ma e mafai foi ona maua mai taʻavale, sikuea, ma isi mea, ma e mafai foi e alii ona ofuina ofu uliuli, o tagata Shia Arapi e ofuina ofu uliuli i nisi taimi, ma o nisi tagata matutua Arapi uumi ma pupuni o loʻo ofuina ofu uliuli e matua pulepule lava.
O ofu o alii Arapi e le na'o le paepae
E masani ona ofuina e tagata Arapi ofu talaloa uumi, ina ia mafai ona latou pulea saoloto. O le tele o tagata tafafao maimoa mai Saina o loʻo malaga i UAE o le a latou mautotogi pe faʻatau se seti o ofu paʻepaʻe e "faafoliga faʻamalosi". Tautau, e leai lava se aura o Arapi.

Mo le tele o tagata Arapi, o le ofu paʻepaʻe o aso nei e pei o se suti, o se ofu aloaʻia. O le to'atele o tagata latou te fa'avasegaina a latou ulua'i ofu pa'epa'e aloa'ia e fai ma a latou sauniga o le o'o mai o le matua e fa'aalia ai lo latou fa'atama'ita'i. I atunuu Arapi, o alii e tele lava ina laei i ofu papae, ae o tamaitai e afifi i ofu uliuli. Aemaise lava i atunuu o loʻo iai tulafono faʻa-Islam e pei o Saudi Arabia, o auala e tumu i tamaloloa, papaʻe ma fafine uliuli.

O le ofu pa'epa'e Arapi o le la'ei iloga lea o tagata Arapi i Sasa'e Tutotonu. O ofu talaloa Arapi e tele lava papae, ma lima lautele ma ofu talaloa uumi. E faigofie i latou i galuega ma e leai se eseesega i le va o le maualalo ma le maualalo. E le gata o laei masani o tagata masani, ae o laei foi o tagata maualuluga. Ole fua ole la'ei e fa'atatau ile vaitau ma le tulaga tau tamaoaiga o lē e ona, e aofia ai le cotton, vulu, fulufulu mamoe, nylon, etc...
O le ofu talaloa Arapi na tumau i le faitau afe o tausaga, ma o loʻo i ai se tulaga maualuga e le mafai ona suia i lo tagata Arapi o loʻo nonofo i le vevela ma le timu itiiti. O faʻataʻitaʻiga o le olaga ua faʻamaonia ai o le ofu talaloa e iai le avanoa e tetee atu ai i le vevela ma puipuia le tino nai lo isi sitaili o lavalava.
I le itulagi o Arapi, o le maualuga o le vevela i le taumafanafana e maualuga atu i le 50 tikeri Celsius, ma o le lelei o le ofu talaloa Arapi i luga o isi lavalava ua aliali mai. O le ofu talaloa e mitiia se vaega itiiti o le vevela mai fafo, ma totonu o loʻo tuʻufaʻatasia mai le pito i luga i lalo, e fai ai se paipa ea, ma o le ea e tafe i lalo, e lagona ai e tagata le toʻa ma le malulu.

Fai mai, ina ua le maua se suauu, sa faapena foi ona laei tagata Arapi. O ona po ia sa ola ai tagata Arapi o ni tagata aumau, leoleo mamoe ma kamela, ma nonofo i tafatafa o le vai. Uu le sasa 'oti i lou lima, fa'aaoga pe a e ee, ta'ai i luga ma tu'u i luga o lou ulu pe a e le fa'aaogaina. A'o suia le taimi, ua tupu a'e i le fusi ulu o lo'o iai nei...
So'o se mea e iai ona lava lavalava fa'apitoa. O Iapani e iai kimono, Saina e fai suti Tang, Amerika e iai suti, ma UAE e fai lona ofu paʻepaʻe. O se ofu lea mo aso fa'apitoa. E oo lava i nisi o tagata Arapi o le a avea ma tagata matutua, o le a faia faapitoa e matua se ofu paʻepaʻe mo a latou fanau e fai ma meaalofa mo le sauniga o le oʻo mai o tausaga, ina ia faʻaalia ai le uiga ese o tama tane o aliʻi Arapi.

O le ofu pa'epa'e mama, faigofie ma le ea na ofuina e tagata saua i le lotoifale i Sasa'e Tutotonu na tupu mai i laei o tuaa. I le faitau selau o tausaga ua mavae, e oo lava i le afe ma afe o tausaga ua mavae, sa toetoe lava tutusa o latou laei, ae sa latou i ai i se faigafaatoaga ma le au fai lafumanu i lena taimi, ma o o latou lavalava sa matua le mama lava nai lo le taimi nei. O le mea moni, e oo lava i le taimi nei, o le toʻatele o tagata e galulue i nuu i tua e masani ona faigatā ona tausia o latou ofu papaʻe mama. O le mea lea, o le lanu ma le mama o le ofu paʻepaʻe e faʻatatau i le tulaga o le olaga ma le tulaga lautele o le tagata.

O le ofu uliuli o fafine Arapi e sili atu ona matala. Faatasi ai ma le tele o lanu, o le uliuli e sili ona lelei le ufiufi, ma faʻapipiʻi ai foʻi le ofu paʻepaʻe o alii. uliuli ma paepae


Taimi meli: Oke-22-2021