O mea o loʻo faʻasoa atu ia te oe i aso nei o le uiga o laei Arapi

O mea o loʻo faʻasoa atu ia te oe i aso nei o le uiga o laei Arapi. O a ofu ie e ofuina e tagata Arapi? E pei lava o lavalava masani, o ituaiga uma o ie e maua, ae o le tau e matua ese lava. O loʻo i ai falegaosimea i Saina e faʻapitoa i le gaosiga o ofu talaloa Arapi, ma o oloa e faʻatau atu i le lalolagi Arapi, lea e maua ai le tele o tupe. Sei o tatou tilotilo faatasi.

I atunuu Arapi, o laei o tagata e mafai ona faapea e fai si faigofie. O tamaloloa e tele lava ina laei i ofu papae ae o fafine e afifi i ofu uliuli. Aemaise lava i atunuu e iai tulafono faʻa-Islam e pei o Saudi Arabia, o auala i soo se mea. O se lalolagi o tane, papaʻe ma fafine uliuli.

Atonu e manatu tagata o ofu papae o loo ofuina e alii Arapi e tutusa uma. O le mea moni, e eseese o latou ofu talaloa, ma o le tele o atunuu e iai a latou lava sitaili ma lapopoa patino. O le ave o le ofu o alii e masani ona taʻua o "Gondola", e le itiiti ifo ma le sefulu sitaili i le aofaʻi, e pei o Saudi, Sudan, Kuwait, Qatar, UAE, ma isi, faʻapea foʻi ma suti Moroccan, Afghanistan ma isi mea. E masani lava ona faʻavae i luga o foliga o le tino ma mea e fiafia i ai tagata i o latou atunuu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Sudanese e masani ona umi ma lapopoa, o lea la o ofu talaloa Arapi Sudanese e matua matala ma gaʻo. O lo'o iai fo'i se ofuvae pa'epa'e Sudanese e pei o le tu'uina o taga vavae lapopo'a e lua. A fa'atasi, ou te fefe ua sili atu nai lo le fa'aigoaina e tagata pi'i sumo i le tulaga o Iapani yokozuna.

Ae o ofu uliuli e ofuina e tamaitai Arapi, o latou sitaili e sili atu ona le mafaitaulia. E pei o ofu talaloa o alii, o atunuu e iai a latou lava sitaili ma lapopoa tulaga ese. Faatasi ai ma i latou, o Saudi Arabia e sili ona le mautonu. Faʻatasi ma mea e manaʻomia e pei o le pulou, sikafu, veli, ma isi, e mafai ona ufiufi le tagata atoa pe a uma ona ofuina. E ui lava o fafine Arapi na fananau mai e fiafia i le matagofie e faʻatapulaʻaina e tulafono faʻa-Islam, e le faʻatagaina e faʻaalia o latou tino iasepi i le loto, ma e le talafeagai e ofuina ni peleue susulu, ae leai se tasi e mafai ona taofia i latou mai le suʻeina o fugalaau uliuli uliuli po o susulu. fugala'au pupula i luga o latou ofu uliuli (e fa'alagolago lava i tulaga o le atunu'u), ma e le mafai ona taofia i latou mai le ofuina o ofu matagofie i ofu uliuli.

I le taimi muamua, na matou manatu o lenei ofu uliuli fafine e taʻua o "Abaya" e faigofie ma faigofie ona fai, ma e mautinoa lava e le taugata tele. Ae ina ua uma ona fegalegaleai ma tagata atamamai, na ou iloa ai ona o le eseese o ie, teuteuga, gaosiga, afifiina, ma isi, o le eseesega o tau e matua tele, e sili atu nai lo o tatou mafaufau. I Dubai, le aai faapisinisi a United Arab Emirates, sa ou asiasi atu i faleoloa o laei o tamaitai i le tele o taimi. Na ou vaaia o ofu o tamaitai uli iina e matua taugata lava, o ia ofu taitasi e mafai ona tau selau pe fia afe tala! Ae ui i lea, i faleoloa masani a Arapi, o ofu paʻepaʻe ma ofu uliuli e le mafai ona i totonu o le faleoloa e tasi.

O tagata Arapi na ofuina ofu talaloa Arab talu mai lo latou laiti, ma e foliga mai o se vaega lea o aʻoaʻoga masani a Arapi. E ofuina foi e tamaiti laiti ofu papae po o le uliuli, ae e le tele ni vaaiga, o lea e le mafai ona e tilotilo atu ia i latou. Aemaise lava pe a oʻo atu aiga Arapi i aso malolo, o le ai ai pea vaega o tamaiti e feoai solo i ofu uliuli ma paʻepaʻe, lea e maua ai le aso malolo o se nofoaga susulu ona o latou lavalava tulaga ese. I aso nei, faʻatasi ai ma le faʻaauau pea o le atinaʻeina o sosaiete, o le tele ma le tele o talavou Arapi e fiafia i suti, seevae paʻu ma lavalava masani. E mafai ona malamalama i lenei mea o se luitau i tu ma aga? Peitaʻi, e tasi le mea e mautinoa. I totonu o ofu o Arapi, o le ai ai pea ni nai ofu talaloa Arapi na latou tuufaasolo mai i le tele o tausaga.

E fiafia tagata Arapi e fai ofu uumi. E le gata o tagata i atunuu o Gulf e nonofo i ofu talaloa, ae latou te alolofa foi ia i latou i isi itulagi Arapi. I le tepa muamua, o le ofu talaloa Arapi e foliga mai e tutusa ma foliga tutusa, ae o le mea moni e sili atu ona matagofie.

E leai se eseesega i le va o ofu talaloa ma tulaga maualalo. E ofuina e tagata masani ma ofuina foi e tagata maualuluga o le malo pe a auai i taumafataga. I Oman, e tatau ona ofuina ofu ma naifi i taimi aloaʻia. E mafai ona fai mai o le ofu talaloa ua avea ma toniga a le atunuu Arapi.

E ese le igoa o le ofu talaloa i atunuu eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, e taʻua e Aikupito o "Ierabiya", ma o nisi atunuu o Fagaloa e taʻua o "Dishidahi". E le gata ina eseese igoa, ae eseese foi ofu talaloa i sitaili ma galuega. O le ofu talaloa Sudanese e leai se kola, o le pusa o le cylindrical, ma o loʻo i ai taga i luma ma tua, e pei o ni taga vavae tetele se lua o loʻo suʻi faʻatasi. E oo lava i tagata pi'i sumo Iapani e mafai ona ulufale i totonu. O ofu talaloa a Saudi e maualuga le ua ma uumi. O lima o loʻo faʻapipiʻiina i faʻamau i totonu; O ofu talaloa faa-Aikupito e pulea e kola maualalo, e faigofie ma aoga. O le mea sili ona taua o le ofu talaloa Omani. O lenei sitaili e 30 cm le umi o taliga maea e tautau mai le fatafata i tafatafa o le kola, ma se tamai avanoa i le pito i lalo ole taliga, e pei o se calyx. O se nofoaga faʻapitoa mo le teuina o mea manogi poʻo le fufuluina o mea manogi, lea e faʻaalia ai le matagofie o alii Omani.

Ona o le galuega, ua ou feiloai ai i le tele o uo Arapi. Ina ua vaai mai loʻu tuaoi ou te fesili i taimi uma e uiga i ofu talaloa, na ia tausolomua e faailoa atu le tele o ofu talaloa Aikupito e mai Saina. Ou te leʻi talitonu i le taimi muamua, ae ina ua ou alu i ni nai faleoloa tetele, na ou iloa ai o nisi o ofu talaloa o loʻo tusia ai upu "Made in China". Fai mai tuaoi o oloa Saina e sili ona lauiloa i Aikupito, ma o le "Made in China" ua avea ma faʻailoga masani i le lotoifale. Aemaise lava i le Tausaga Fou, o nisi tagata talavou e sili atu "Made in China" faʻailoga i luga o latou lavalava.

Ina ua ou mauaina muamua se ofu talaloa mai se Arapi i le tele o tausaga ua mavae, sa ou faataitaia i totonu o le potu mo se taimi umi, ae ou te le iloa pe faapefea ona ofuina. Mulimuli ane, na ia alu saʻo i totonu ma lona ulu ma tuu le ofu talaloa i lona tino mai luga e oo i lalo. A maeʻa ona tuʻuina le ata o le tagata lava ia i le faʻata, e iai moni lava se tofo Arapi. Na ou iloa mulimuli ane e ui lava e leai ni tulafono o laʻu auala e fai ai laʻu, e le o se mea leaga tele. E le ofuina e tagata Aikupito ni ofu talaloa e pei o kimono Iapani. E iai laina fa'amau i luga o le kola ma lima o 'ofu talaloa. E na'o lou tatalaina o faamau nei pe a e fa'amauina ma aveese. E mafai fo'i ona tu'u muamua ou vae i le 'ofu talaloa ma ofuina mai lalo. O tagata Arapi e mamafa tele ma ofuina ofu talaloa saʻo e mafiafia e pei o le pito i luga ma lalo, e mafai ona ufiufi ai foliga o le tino. O le matou lagona masani o tagata Arapi o le tamaloa e paʻepaʻe paʻepaʻe ma se ufiulu, ma le fafine o loʻo ofuina se ofu uliuli ma ufiufi foliga. O le mea moni o se teuga Arapi sili atu masani. O le ofu paʻepaʻe o le tamaloa e taʻua o le "Gundura", "Dish Dash", ma le "Gilban" i le gagana Arapi. O igoa nei o igoa eseese i atunuu eseese, ma o le mea moni lava e tasi, o le Fagaloa O le upu muamua e masani ona faaaoga i atunuu, Iraq ma Suria faaaogaina.


Taimi meli: Oke-22-2021